Mėsinių galvijų augintojams – daugiau galimybių gaminamą produkciją pateikti tiesiai vartotojui

Visoje Europoje ir Lietuvoje vis populiaresnėmis ir svarbesnėmis tampa trumposios maisto tiekimo grandinės – kuomet ūkininkai užaugintus gyvulius ar primilžtą pieną gali parduoti ne tik perdirbimo įmonėms, bet ir patys pasiūlyti vartotojui  ūkyje pagamintų mėsos, pieno ar kitų žemės ūkio produktų. Šioms temoms daug dėmesio buvo skirta ir šiandien Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) vykusiame susitikime su mėsinių galvijų augintojų ir veisėjų asociacijos atstovais.

Susitikimo metu aptarti mėsinių galvijų laikymo, karantinavimo reikalavimai, skerdyklų, mėsos išpjaustymo cechų, šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo, ūkių tikrinimo klausimynų tobulinimo aktualijos. Diskutuota dėl supaprastintų reikalavimų skerdykloms mėsinių galvijų ūkiuose, jautienos išpjaustymo patalpų įrengimo ir kitais klausimais.

Skaityti toliau...

2018-02-13 VMVT inf.